Arxiu digital del confinament i la pandèmia per SARS-CoV-2 a Cabassers

[Responsable del recull: Carles Prats: cprats@vallclara.com]

Aquest arxiu recull les imatges preses durant la crisi de salut pública causada pel virus SARS-CoV-2, que causa la Covid-19. Les imatges mostren els efectes de la crisi a la vida pública. També recull els documents i la cartelleria distribuïts digitalment per institucions i entitats locals, així com els vídeos difosos des dels mateixos àmbits, en un apartat final. Poques vegades tenim la consciència que allò que enregistrem està condemnat a passar a la història, i actualment estem vivint aquest tipus de temps. És per això que posem en marxa aquest arxiu d’imatges del confinament, sabent que al futur serà un material molt requerit pels historiadors.

Si voleu ampliar la col·lecció d’imatges, podeu enviar fotografies i vídeos que compleixin els criteris de selecció a info@vallclara.com

Aquest arxiu digital s’adhereix a la campanya impulsada pels arxius catalans Arxivem la Covid-19, i tots els materials que conté són de domini públic, per la qual cosa se’n permet la lliure distribució i l’ús sense cap tipus de limitació. Els autors de les fotografies no se’n reserven el copyright.

Cada imatge especifica la data, l’autor, i s’hi inclou una descripció.

Per a una cronologia de la pandèmia a Cabassers, podeu visitar aquest enllaç.

IMATGES

9 de març del 2020. Carles Prats. Cartell informatiu sobre el Coronavirus, del Departament de Salut, amb data de 27 de febrer del 2020, penjat a la Porta de Ca l’Hostal, utilitzada tradicionalment com a tauler d’anuncis.

12 de març de 2020. Carles Prats. Últim dia d’obertura de l’escola abans del confinament:

13 de març del 2020. Albert Estella. Última nit d’obertura del Cafè. L’endemà havia d’obrir fins a les 11 del matí i tancar pel confinament a partir d’aquell moment, però els Mossos d’Esquadra el van fer tancar abans d’aquella hora, durant el matí del dia 14, ja que la declaració d’estat d’alarma per part del govern espanyol no permetia l’obertura del local:

14 de març de 2020. Albert Prats. L’Ajuntament prohibeix l’accés al Parc i ho indica amb cintes:

16 de març de 2020, Albert Prats. Cua a la farmàcia, respectant la distància de seguretat entre els usuaris, per a evitar possibles contagis:

17 de març de 2020. Carles Prats. Recollida selectiva d’escombraries. Primer dia que l’alguatzil utilitza materials de contenció.

18 de març del 2020. Albert Prats. Control dels Mossos d’Esquadra a l’entrada del poble per a vigilar que es compleixi el confinament.

20 de març del 2020. Jaume Masip. Desinfecció de les parts més transitades del carrer per part de l’alguatzil:

20 de març del 2020. La plaça Dr. Seró aplaudeix al personal sanitari.

22 de març del 2020. Carles Prats. Captura de pantalla de l’emissió en directe via Instagram del DJ Marty:

24 de març del 2020. Carles Prats. La recollida selectiva d’escombraries.

24 de març de 2020. Carles Prats. Els balcons i finestres, com a únic contacte social no virtual:

24 de març del 2020. Carles Prats. Els carrers deserts:

24 de març del 2020. Carles Prats. El Camí Nou, transitat només pels qui van a les finques:

31 de març del 2020. Carles Prats. Els aplaudiments de les vuit:

2 d’abril del 2020. Carles Prats. Els aplaudiments de les vuit:

3 d’abril del 2020. Carles Prats. Recollida selectiva d’escombraries, utilitzant protecció:

3 d’abril del 2020. Albert Prats. Descontaminació d’alguns carrers per part d’un equip especialitzat de la Diputació de Tarragona:

3 d’abril del 2020. Carles Prats. Descontaminació d’alguns carrers per part d’un equip especialitzat de la Diputació de Tarragona:

5 d’abril del 2020. Carles Prats. Vermut als balcons, organitzat per l’Ajuntament, amb música per la megafonia municipal:

5 d’abril del 2020. Albert Prats. Vermut als balcons, organitzat per l’Ajuntament, amb música per la megafonia municipal:

6 d’abril del 2020. Carles Prats. L’algutzir desinfectant el carrer de Sant Miquel:

10 d’abril del 2020. Ajuntament de Cabassers, L’Ajuntament tanca el camí d’accés a la Foia, coincidint amb les vacances de Setmana Santa:

12 d’abril del 2020. Ajuntament de Cabassers. La rifa de les mones, que se celebra cada Diumenge de Pasqua, s’ha de fer per Instagram. S’emet en directe, i es rifa només una mona de 16 ous, en lloc de les 7 habituals. Es venen 1.380 números, que són comprats per telèfon i pagats per transferència:

12 d’abril del 2020. Carles Prats. Aplaudiments al personal sanitari i serveis essencials, a les 8 de la tarda:

13 d’abril del 2020. Evarist Prats. Aplaudiments de les vuit al carrer del Camp:

13 d’abril del 2020. Jaume Masip. Aplaudiments de les 8 a la plaça del Sitjar i carrer Major:

22 d’abril del 2020. Carles Prats. Repartiment de planter, comprat mitjançant comanda conjunta d’unes vint persones, i coordinat per l’Ajuntament:

23 d’abril del 2020. Jaume Masip. Sant Jordi, celebrat des dels balcons, amb un cartell d’una rosa repartit per l’Ajuntament:

23 d’abril del 2020. Eva Torà. Sant Jordi, celebrat des dels balcons, amb un cartell d’una rosa repartit per l’Ajuntament:

23 d’abril del 2020. Rosa Maria Masip. Sant Jordi, celebrat des dels balcons, amb un cartell d’una rosa repartit per l’Ajuntament:

23 d’abril del 2020. Anna Sebastian. Sant Jordi, celebrat des dels balcons, amb un cartell d’una rosa repartit per l’Ajuntament:

24 d’abril del 2020. Carles Prats. Reparació de l’enllumenat públic:

25 d’abril del 2020. Martí Robles. Ball de Sant Roc. Enregistrament en vídeo en dues parts:

27 d’abril del 2020. Carles Prats. Repartiment domiciliari de gas butà i propà:

29 d’abril del 2020. Carles Prats. Desinfecció d’alguns carrers per part d’un equip contractat per la Diputació de Tarragona:

29 d’abril del 2020. Albert Prats. Les videoconferències com a únic sistema de relació social:

2 de maig del 2020. Carles Prats. Primer dia que es permet sortir a passejar o a fer esport durant una hora a tothom:

3 de maig del 2020. Manoli Marchena. Mascareta llençada al voral del camí de l’Aubereda:

4 de maig del 2020. Carles Prats. Descontaminació de diversos trams de carrers per part d’un equip especialitzat contractat per la Diputació de Tarragona:

4 de maig del 2020. Carles Prats. Precinte a un dels accessos a la pista poliesportiva:

4 de maig del 2020. Carles Prats. La forma correcta de sortir al carrer, amb equip de protecció individual. Molt poca gent el porta:

6 de maig del 2020. Albert Prats. Mercat d’alimentació dels dimecres:

7 de maig del 2020. Carles Prats. Relaxament del confinament i manca de mesures de seguretat (sense mascaretes i sense respectar la distància mínima entre persones d’unitats familiars diferents):

8 de maig del 2020. Carles Prats. Sèrie de fotografies i un vídeo que mostra la descontaminació dels trams de carrer més transitats a càrrec d’un equip especialitzat contractat per la Diputació de Tarragona:

8 de maig del 2020. Carles Prats. El carter repartint la correspondència, amb equip de protecció individual:

9 de maig del 2020. Albert Prats. Enregistrament de la primera reunió de socis d’una entitat en línia feta mai a Cabassers. Societat Unió Recreativa (piqueu a sobre de la imatge per a descarregar el vídeo):

11 de maig del 2020. Albert Prats. Primer dia de la Fase 1 de la desescalada. Preparatius per a la reobertura del Cafè l’endemà:

11 de maig del 2020. Carles Prats. Des del principi del confinament, amb l’increment del comerç electrònic, els repartidors de paqueteria han visitat Cabassers pràcticament cada dia. La majoria ho han fet protegits amb mascaretes i guants. El de la imatge, però, de l’empresa Seur, repartia sense cap tipus de protecció:

11 de maig del 2020. Albert Prats. Les taules del Cafè, parades segons disposa la normativa, perquè hi pugui haver una distància de dos metres entre clients:

12 de maig del 2020. Carles Prats. Sèrie de dues fotografies i un vídeo que mostren les tasques de descontaminació preventiva d’alguns sectors de carrers i mobiliari urbà a càrrec d’un equip contractat per la Diputació de Tarragona:

12 de maig del 2020. Carles Prats. Sèrie de fotografies que mostren la reobertura del bar, amb limitacions, aquest mateix dia:

14 de maig del 2020. Carles Prats. Serie de fotografies i dos vídeos que mostren la intensificació de la descontaminació preventiva de diversos sectors de carrers i mobiliari urbà:

15 de maig del 2020. Dolors Ferré. L’equip de descontaminació desinfectant la parada d’autobusos:

15 de maig del 2020. Carles Prats. L’equip de descontaminació desinfectant els carrers Penedès i Montsià:

15 de maig del 2020. Carles Prats. L’equip de descontaminació desinfectant els Perxes de la Plaça Doctor Seró:

17 de maig del 2020. Jaume Masip. Primera missa dominical celebrada a Cabassers d’ençà de la declaració de l’estat d’alarma:

25 de maig del 2020. Tina Masip. Primer ple de l’Ajuntament de Cabassers celebrat d’ençà de l’inici de la pandèmia i la declaració de l’estat d’alarma:

1 de juny del 2020. Tina Masip. Cartell a la porta de l’oficina de la Cooperativa amb la normativa de seguretat:

14 de juny de 2020. Celebració minimalista de la festivitat del Corpus Christi, amb la processó suprimida i encatifat vegetal testimonial a l’interior de l’església. Els autors de les fotografies són diversos i se citen al peu de les imatges:

Rosa Maria Masip
Rosa Maria Masip
Rosa Maria Masip
Rosa Maria Masip
Carlos Masip
Jaume Masip

23 de juny del 2020. Carles Prats. Recollida de la Flama del Canigó a la Vilella Baixa:

23 de juny del 2020. Tina Masip. Encesa de la foguera de Sant Joan amb la Flama del Canigó, per part dels Hereus i les Pubilles 2020:

24 de juny de 2020. Fotos: Tina Masip. Vídeo: nord.cab. Missa de Sant Joan a l’ermita de Cabassers:

1 de juliol del 2020. Carles Prats. Obertura de la piscina municipal amb mesures de seguretat sanitària:

L’accés habitual es troba tancat.
S’ha d’entrar a les instal·lacions per la porta lateral, on una tanca separa el carril d’entrada (esquerre) del de sortida (dret).
Hi ha cartells que indiquen els camins que s’han de seguir.
Marques grogues a terra indiquen el camí que s’ha de seguir per a entrar i sortir.
En entrar, hi ha un dispensador de gel hidroalcohòlic que s’acciona amb el peu. N’hi ha un altre per a entrar a la zona de bany.
Al bar, s’han reduït les taules, separades a més de dos metres entre elles.
De la zona de vestidors només es poden utilitzar els serveis. Els cartells de les parets recorden la normativa de seguretat sanitària.

3 de juliol del 2020. Diversos autors (citats a peu d’imatge). Reunió preparatòria de les activitats d’estiu per la Comissió de Festes, celebrada a la plaça del Sitjar:

Jaume Masip Tarragó
Tina Masip Rofes
Tina Masip Rofes
Marta Masip Seró

18 de juliol de 2020. Dolors Ferré. Instal·lció provisional de la botiga del forn de pa:

11 de setembre de 2020. Enregistrament d’àudio efectuat per Carles Prats. Pregó comunicant la detecció del primer cas positiu de SARS-CoV-2 a Cabassers:

11 de setembre de 2020. Fotografies de Tina Masip i Josep Ferré (indicada l’autoria a cada imatge) Celebració de la Diada Nacional de Catalunya, a la tarda, davant del Cafè:

Foto: Josep Ferré
Foto. Josep Ferré
Foto: Tina Masip
Foto: Tina Masip
Imatges: Josep Ferré

5-8 de desembre de 2020. Versió en línia de la XV Fira de l’Oli de Cabassers. Canal de l’esdeveniment a YouTube:

VISITEU AQUÍ L’ENLLAÇ AL CANAL DE YOUTUBE

25 de desembre de 2020. Carles Prats. Els nens fan cagar el tió a la plaça Dr. Seró, amb distància i picant a terra i no sobre el tronc.

DOCUMENTS DISTRIBUÏTS DIGITALMENT

13 de març del 2020. Societat Unió Recreativa:

13 de març del 2020. Ajuntament:

14 de març del 2020. Agrobotiga de la Cooperativa:

15 de març del 2020. Ajuntament:

16 de març del 2020. Cooperativa:

19 de març del 2020 (tot i que el document té data del 23 de març, va ser distribuït el dia 19). Consultori mèdic:

19 de març del 2020. Cooperativa:

3 d’abril del 2020. La Botiga:

8 de maig del 2020. Societat Unió Recreativa:

13 de maig del 2020. Cooperativa Agrícola:

29 de maig del 2020. Cooperativa Agrícola:

4 de juny del 2020. Societat Unió:

CARTELLERIA DISTRIBUÏDA DIGITALMENT PER L’AJUNTAMENT I LES ASSOCIACIONS DURANT LA PANDÈMIA

16 de març del 2020:

4 d’abril del 2020:

6 d’abril del 2020:

10 d’abril del 2020:

11 d’abril del 2020:

17 d’abril del 2020:

21 d’abril del 2020:

23 d’abril del 2020. Felicitació de l’Ajuntament per Sant Jordi:

21 d’abril del 2020:

24 d’abril del 2020:

14 de maig del 2020:

16 de maig del 2020. Parròquia de la Nativitat de Maria:

28 de novembre del 2020. Ajuntament:

VÍDEOS INSTITUCIONALS I D’ASSOCIACIONS

31 de març del 2020. Ajuntament:

5 d’abril del 2020. Ajuntament:

8 d’abril del 2020. Consell Comarcal del Priorat:

11 d’abril del 2020. Ajuntament:

13 d’abril del 2020. Associació Jove:

19 d’abril del 2020. Escola El Castell:

26 d’abril del 2020. Associació Jove:

ALTRES RECURSOS

Compte a Instagram “Encant de Sant Marc“, per a celebrar virtualment la festivitat de Sant Marc, 25 d’abril del 2020

Recull d’informacions sobre el SARS-CoV-2 i la Covid-19 publicades al portal de notícies de Cabassers nord.cab durant la pandèmia, 9 de març del 2020 – actualitat

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!