Comunicat en relació als actes vandàlics al Pont Vell de Cabassers

El Centre d’Estudis Santa Maria de Vallclara ha tingut coneixement d’unes guixades que s’han realitzat aquest mes d’agost al pont medieval, d’entre els segles XII i XIII, que creua el riu Montsant, al terme municipal de Cabassers.

Les guixades a sobre d’aquesta joia arquitectònica són un acte vandàlic inacceptable. El pont està catalogat com a Bé Cultural d’Interès Local, amb el número de registre 322-I, per la Direcció General del Patrimoni Cultural de la Generalitat de Catalunya.

El Centre d’Estudis Santa Maria de Vallclara condemna enèrgicament aquest fet lamentable, i expressa la seva repulsa per aquest vandalisme. Al mateix temps, fa una crida a les institucions i a la ciutadania a protegir i a defensar el patrimoni d’accions absurdes i destructives, que no tenen cap altre objectiu que causar un perjudici gratuït a l’herència cultural.

Cabassers, 25 d’agost del 2019

Les guixades a l’ull central del pont, a la seva part dreta (mirat des del nord-oest) Foto: Jana Mestres
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!