El Centre d’Estudis Santa Maria de Vallclara ha tingut coneixement d’unes guixades que s’han realitzat aquest mes d’agost al pont medieval, d’entre els segles XII i XIII, que creua el riu Montsant, al terme municipal de Cabassers.

Les guixades a sobre d’aquesta joia arquitectònica són un acte vandàlic inacceptable. El pont està catalogat com a Bé Cultural d’Interès Local, amb el número de registre 322-I, per la Direcció General del Patrimoni Cultural de la Generalitat de Catalunya.

El Centre d’Estudis Santa Maria de Vallclara condemna enèrgicament aquest fet lamentable, i expressa la seva repulsa per aquest vandalisme. Al mateix temps, fa una crida a les institucions i a la ciutadania a protegir i a defensar el patrimoni d’accions absurdes i destructives, que no tenen cap altre objectiu que causar un perjudici gratuït a l’herència cultural.

Cabassers, 25 d’agost del 2019

Les guixades a l’ull central del pont, a la seva part dreta (mirat des del nord-oest) Foto: Jana Mestres