Per Carles Prats.

A l’article “Esteles funeràries discoïdals de la Bisbal de Falset, Cabaçés, Margalef de Montsant, Siurana i Ulldemolins (El Priorat)”, per Joan Menchon i Bes, Josep Enric Martí i Arbós i Peter Rius i May, publcat a la Revista Catalana d’Arqueologia Medieval 6/7 (2010/2011) hi consta aquesta informació:

Es destaca que la suposada estela “està fixada en el mur de l’immoble i li manca el peu, perdut a l’alçada del coll”. Aquí es pot obtenir l’article complet: https://raco.cat/index.php/ArqueologiaMedieval/article/view/321679

L’article també inclou una fotografia de la peça catalogada amb el número CAT 18.04 CAB. 01:

Tanmateix, aquesta peça no és una estela discoïdal. Una fotografia de la dècada de 1950 prova que és un relleu sobre la dovella d’un arc:

S’aprecia també com el relleu va ser repicat. La fotografia de ca. 1950 mostra la Tau amb una cua de peix al seu braç inferior, mentre que actualment aquest braç té la base recta.

Per a més informació sobre aquest relleu, podeu veure la fitxa D.038.000 a l’Inventari del Patrimoni Arquitectònic i Arqueològic de Cabacés.

1 Reply to “L’estela discoïdal que no ho era

  1. Doncs gràcies per la notícia i sobretot per publicar-ho. El fet de recuperar La porta ha permès corregir l’error en què vam caure.

Comments are closed.